Natuurfotografie Jan van der Geld

Jan van der Geld

De belangstelling voor natuur bestaat al meer dan 50 jaar. Vanaf 1967 wordt de aandacht verdeeld tussen natuurbeheer, vogels vangen en ringen voor het Vogeltrekstation en natuurfotografie.
Bij Natuurmonumenten werkte ik 40 jaar, waarvan de langste tijd als beheerder van het weidevogelgebied het Wormer- en Jisperveld in Noord Holland.
De belangstelling voor fotografie werd gewekt door Klaas Visser, die mij alle fijne kneepjes leerde. Fotograferen gebeurde eerst in zwart-wit foto’s, later werden10.000den dia’s geschoten en vanaf 2005 volgde de stap naar digitale fotografie. Al vele jaren worden natuurfoto’s geleverd aan  KINA een fotostockburo voor  natuurfoto’s.

Adviesbureau
Door het werk in het natuurbeheer en de buitenhobby’s is er een enorme kennis opgebouwd over natuur in binnen- en buitenland, het beheer van flora en fauna, en het gedrag van dieren.
Sinds 2007 neem ik met mijn Adviesbureau voor natuurbeheer en natuurfotografie  opdrachten aan voor adviezen over natuurbeheer, bijzondere fotoreportages voor rapporten over natuurbeheer en verzorg ik lezingen over bijzondere natuurgebieden.